Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Műtét után

2014/05/25. - írta: K_joe

A körülmetélés egyszerű műtét, kb. 25-30 perc alatt kész van. Függően az alkalmazott érzéstelenítéstől és a kórházi / orvosi előírásoktól lehet a pár órán belül, vagy másnap hazamenni.

Újszülött- vagy csecsemő-korban végzett körülmetélés után

Az újszülött- vagy csecsemő-korban - egy éves életkor alatt - elvégzett körülmetélés nagyon gyorsan és egyszerűen gyógyul. Érdemes a gyereket a műtét után - az orvos által tanácsolt időben - megszoptatni vagy üvegből megetetni. Ez megnyugtatja és el is foglalja egy időre. A műtét után a pénisz egy kicsit duzzadt és kék-zöld is lehet, ami az érzéstelenítésnek és magának a műtétnek a következménye. Egy pár nap alatt el fog múlni. A műtét során alkalmazott érzéstelenítés fájdalomcsillapító hatása még eltart egy darabig, ami után a gyereknek már általában nem fáj semmi. Ha mégis, akkor az orvos által ajánlott fájdalomcsillapítást kell alkalmazni. Újszülött- vagy csecsemő-korban végzett körülmetélés után a legfontosabb a seb tisztaságának biztosítása, és a pelenkát minden azonnal cserélni kell, ha a gyerek „csinált valamit"! Azonnal orvoshoz kell fordulni, ha folyamatos vérzés van, túl nagy a duzzanat, a varratok nem estek ki 10-14 nap alatt, vagy a baba nem nyugszik le. A körülmetélés utáni teendők tekintetében elsősorban az operáló orvosra, illetve a gyerekorvosra kell hallgatni. A kapcsolódó anyagok között található több leírás praktikus tanácsokkal, javaslatokkal!

Gyermekkorban végzett körülmetélés után

Mivel gyermekkorban a körülmetélésre altatásban kerül sor, a kórházi szokásoktól függően, az ébredés után a gyerek még infúziót kaphat, de néhány óra múlva már szájon át már fogyaszthat folyadékot, szilárd ételt azonban a műtét napján, az altatás miatt nem ehet. (Ezt a kérdést feltétlenül tisztázni kell az orvossal, hogy ne tegyék ki veszélynek a gyereket, de ne is kínozzák feleslegesen.) Ha az orvos megengedi, a műtét után a gyerek kaphat csokoládét, üdítő-italt is. A műtét után a pénisz egy kicsit duzzadt és kék-zöld is lehet, ami az érzéstelenítésnek és magának a műtétnek a következménye. Egy pár nap alatt el fog múlni. A duzzanat miatt, a gyerek pisiléskor minden össze-vissza locsolhat, mert még nem rendesen „célozni". Ilyenkor jobb, ha minden dolgát „kislányosan", ülve végzi. Egy pár napig célszerű olyan puha, aránylag szoros alsóneműt viselni, ami jobban tartja a péniszt, anélkül, hogy a sebet összeszorítaná. A műtét során alkalmazott érzéstelenítés fájdalomcsillapító hatása még eltart egy darabig, ami után a gyereknek már általában nem fáj semmi. Ha mégis, akkor az orvos által ajánlott fájdalomcsillapítást kell alkalmazni. A műtét után egy hétig hintőporozás, majd újabb egy-két hétig - az ellenőrzés eredményétől függően - Neogranormon vagy Tetran kenőcs alkalmazandó. Nem feltétlenül szükséges közvetlenül a körülmetélés után hiányozni az iskolából, de ha a gyerek esetleg nehezen tud koncentrálni az első pár napban, hasznos lehet egy hétre kivenni az iskolából. Természetesen kerülni kell a gyors mozgást igénylő vagy testi kontaktussal járó sportokat, vagy az úszást és kerékpározást, míg a körülmetélés teljesen be nem gyógyult, tehát a műtét után mintegy 3-4 héttel. Azonnal orvoshoz kell fordulni, ha folyamatos vérzés van, túl nagy a duzzanat, a varratok nem estek ki 10-14 nap alatt, vagy a gyereknek nagy fájdalmai vannak, illetve, ha a seb elfertőződött. A körülmetélés utáni teendők tekintetében elsősorban az operáló orvosra, illetve a gyerekorvosra kell hallgatni.

Tizenéves vagy felnőtt-korban végzett körülmetélés után

Műtét után az egész pénisz duzzadt és sebes. Ez természetes eredménye a befecskendezett érzéstelenítőnek és a műtéti eljárásnak, amely a műtétet követő egy-két hét alatt fokozatosan megszűnnek.

(a) Alsónemű Megfontolandó a hagyományos nem száras alsó vagy szoros fazonú boxer viselése, ami a péniszt fix helyzetben tartja, ily módon csökkentve a súrlódásból adódó ingerlést, ami egyébként érné a péniszt, ha szabadon hagynánk himbálózni.

(b) A kötés Néhány orvos csak a vágás közvetlen környékét kötözi be, de legtöbbjük az egész hímvesszőt beköti. Ez a kötés jellegzetesen szorító kötés típusú vagy szorosan van rátekerve a hímvesszőre. Két célt szolgál, egyrészt védi a sebet, másrészt visszatartja és csökkenti a duzzanatot. Az első kötés levétele a műtétet követő 48-72 órán belül történik. A kötésre rá fog száradni némi vér (különösképpen a belső rétegekre), így célszerű azt a levétel előtt egy kád langyos vízben feláztatni, majd utána levenni, a gézt átvágva vagy letekercselve. Újabb kötést az orvos tanácsainak megfelelően kell feltenni, vagy akár a kötözést el is lehet hagyni, ha a seb már nem vérzik és nem is szivárog.

(c) Fájdalomcsillapítók Mindenki másképp reagál a fájdalomra. A legtöbb ember számára a körülmetélés igazából fájdalommentes, de okozhat bizonyos mértékű kényelmetlenséget az első napokban. Ha fájdalomcsillapítók szedése mellett dönt, akkor tartsa be azok utasításait pontosan.

(d) A varratok A varratoknak elegendő ideig kell a helyükön maradniuk, ahhoz hogy a vágás szélei összeforrjanak, de nem olyan sokáig, hogy a körülöttük levő bőr teljesen begyógyuljon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy-két hétig maradhatnak benn. Normális esetben az orvos felszívódó varratokat fog használni, de két hét múlva mindenképpen el kell távolítani őket, ha addig nem szívódtak fel. Ehhez kérje orvosa segítségét, de a meglazult varratokat óvatosan kézzel vagy csipesszel házilagosan is ki lehet szedegetni.

(e) Erekció Hogy az első pár napban, az éjszakai erekciók varrat feszítő hatását csökkentse, célszerű lefekvés előtt és még éjjel egy párszor pisilni. Ne hanyatt, hanem oldalt kell feküdni. Segíthet, ha egy kissé felhúzza a lábát ún. magzati pozícióba.

(f) Szex A körülmetélés teljes gyógyulásáig - tehát két-három hétig tartózkodni kell a szextől, akár partnerrel, akár anélkül. Behatolásos szex esetén még állandó partnerrel is használjunk gumióvszert, amíg a vágási seb teljesen be nem gyógyult és meg nem állapodott, amihez két vagy három hónap kell.

(g) Kimaradás iskolából vagy munkahelyről Nem feltétlenül szükséges közvetlenül a körülmetélés után hiányozni az iskolából vagy szabadságra menni a munkahelyről, de esetleg nehezen tudsz a munkára koncentrálni az első pár napban, tehát hasznos lehet egy hét szabadságot kivenni. Egy-két hét szabadság is szükséges lehet, ha a munkád kapcsán nehezet kell emelni, vagy ha a munkád székhez köti oly módon, hogy hosszú időszakon keresztül nem is mozoghatsz. Ne táblázd be a körülmetélést közvetlenül fontos vizsgák elé, ha át akarsz menni rajtuk, mivel a vizsgán nem tudsz felállni, hogy a péniszedre nehezedő nyomáson könnyíts. Természetesen kerülni kell a gyors mozgást igénylő vagy testi kontaktussal járó sportokat, vagy az úszást és kerékpározást, míg a körülmetélésed teljesen be nem gyógyult.

Mikor kezdhetem, meddig várjak?

Körülmetélés utáni tilalmi idők

Kötés megtartása - 2-3 nap
Varratok kiesése - 10-14 nap
Tusolás - 4-5 nap
Önkielégítés - 2-4 hét
Nemi élet - 4-8 hét
Anál szex - 3 hónap
Hegek elhalványodása - 6 hónap
Teljes gyógyulás - 1 év

 

forrás: korulmeteles.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korulmeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr696205360
süti beállítások módosítása