Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Műtéti eljárás

2014/05/25. - írta: K_joe

A körülmetélést gyermekkorban általában rövid altatásban, serdülőknél, felnőtteknél helyi érzéstelenítésben végzik. A vártnál sokkal kevésbé kellemetlen a műtét, mivel a fityma nagyon jól érzésteleníthető, csak az első 1-2 tűszúrást érezni, utána a műtét lényegében fájdalmatlan.

A fitymaműtétet ajánlatos komolyan venni és plasztikai műtétként végezni, mert a páciensek számára fontos, hogy nem csak működésében legyen jó, de esztétikailag is megfelelő legyen a műtétet követően a fityma. Ehhez ezt a műtétet is rendes műtéti körülmények között kell végezni.. A műtéthez nem szükséges kórházi befekvés, 1-2 órás megfigyelés után a páciens otthonába távozhat.

A műtét során a bőrt a makk magasságában körbevágják - innen ered a körülmetélés elnevezés -, majd apró öltésekkel összevarrják bőr szélét. A bőrlemez kimetszése után, az összevarrás előtt fontos a vérző erek lekötése,vagy elektromos leégetése (koagulálása), különben felnőtteknél jelentős vérzés is lehet. A műtét során a plasztikai sebészeti elvek betartása , finom műtéttechnika, megfelelő, finom varróanyagok alkalmazása szükséges a megfelelő esztétikai eredményhez.

Tisztálkodási és a nemi élet szempontjából a teljes körülmetélés után a legjobbak az eredmények. Részleges körülmetélést csak kivételes esetben javasolnak, mivel sokkal lassabb és nehezebb a gyógyulás, előfordulhat ismételt beszűkülés is.

Rövid fék - megoldandó probléma. A fitymaszűkület nemegyszer társul egy másik enyhébb rendellenességgel, a makk alsó oldalán húrszerűen futó képlet, fék rövidségével. A rövid fék akadályozza a fityma hátrahúzódását, közösüléskor gyakran bereped, vérzik és hegesedik, ettől még rövidebb lesz. Ha nem kezelik, éveken át gondokat okoz és zavarja a nemi életet. A rövid fék néhány perces műtéttel oldható meg. Ennek során a húrszerű képződményt átvágják, és széthúzva összevarrják, ezáltal meghosszabbodik. Ha csak ez a probléma, akkor önálló kisműtétként, ha fitymaszűkülettel együtt van jelen, akkor a körülmetéléssel egyidejűleg végzik el.

forrás: korulmeteles.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korulmeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr466205358
süti beállítások módosítása