Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nyilvános helyen

2010/05/10. - írta: K_joe

 

Egy Japánba utazóknak szóló fórumon találtam az alábbi bejegyzést, ami nem csak azért érdekes, mert a körülmetéléssel foglalkozik, hanem mert megvilágít valamit a japán emberek körülmetéléshez való viszonyulásáról. Az eredeti kérdés így hangzik:

 
Kicsit aggódom, mert körül vagyok metélve, és úgy tudom, a legtöbb japán nincs. Tudom, hogy a japánoknál nem divat a bámészkodás, és hogy durva dolognak tartják, de kicsit félek, nem lesznek-e majd furcsa megjegyzések, vagy hogy a 12 év alatti srácok nem néznek-e majd, hogy mi történt velem. Azoktól a srácoktól kérdezném, akik voltak már hasonló helyzetben: nem igazán érdekli őket, vagy meg fognak lepődni?
 
A válaszadó az alábbiakat írta:
 
A legtöbb japán srác észre sem fogja venni, hogy körül vagy metélve, távolról sem találják majd furcsának vagy meglepőnek. Ennek három fő oka van:

Először is, a kérdésedből ítélve valószínűleg nem tudod, hogy sok fiatal japán is körülmetélteti magát tizenévesen vagy fiatal felnőttként; és ez a dolgot ott nagyon pozitívnak és higiénikusnak tartják (a japánok kedvelnek mindent, ami higiénikus). A körülmetélt férfi a szemükben szexuálisan tapasztalt, felelősségteljes, olyasvalaki, aki figyel a szerelmére/feleségére. Sokuknak orvosilag is szükséges a beavatkozás, mert elég gyakori náluk a fitymaszűkület.

Másodsorban, sokan persze gyorsan "lepillanthatnak", de ahogy helyesen mondtad, a japánok nem szeretnek bámészkodni. Sőt, én erősebben fogalmaznék: teljességgel elfogadhatatlan, és a kultúrájukkal összeegyeztethetetlen egy másik pénisz láttán bárhogy is reagálni.

Harmadszor (és azt gondolom, erről sem tudsz), hogy míg más férfiak péniszét látni elfogadott dolog, nagyon erős tabu övezi a fityma mutogatását. Következésképpen szinte mindig visszahúzva tartják a fürdőkben, zuhanyzókban, az öltözőkben. A japán fiúk egész fiatal kortól kezdve hátrahúzzák a fitymájukat (mivel sokan szenvednek szűkületben), úgyhogy mindenki más makkja fedetlen lesz majd (kivéve azon ritka eseteket, ha az illető nem tudja hátrahúzni, vagy ha elfelejtette). A tinédzserek az orvosi vizsgálatok előtt is gondosan hátrahúzzák a fitymát - aki elfelejti, az komolyan vét a társadalmi normák ellen.
 
Szóval a fedetlen makk teljesen normális - és a kisebb fiúktól eltekintve - abszolút elvárás a férfiakkal szemben.
 
Elolvasva a bejegyzést, elgondolkodtam, hogy vajon Magyarországon mennyire számít ma kirívónak fedetlen makkal nyilvános helyen (uszodában, öltözőben) mutatkozni. Jómagam meglehetősen ritkán fordulok meg ilyen helyen, ezért nem tudok erre érdemben válaszolni - bár olvastam már néhány bejegyzést magyar fórumokon is, hogy egyre gyakoribb mind a hátrahúzás, mind a körülmetélés.
 
Amiről be tudok számolni, az az, hogy középiskolás koromban az osztályban ketten voltunk azok, akik szinte mindig hátrahúzva tartottuk a fitymát, a többiek meg szinte soha. Érdekes, hogy nem igazán volt ez beszédtéma, és megjegyzések, beszólások sem nagyon voltak, mindenki úgy hordta, ahogy neki kellemesebb, kényelmesebb volt. Mindenesetre látszik, hogy ha akkoriban tizenegynéhány kamaszból kettőben megvolt az igény arra, hogy állandóan fedetlenül tartsa a makkját, feltehetően most sincs ez másképp, és az arányok számottevően nem változtak. Közülük néhányan - ahogy jómagam is - körülmetéltetik majd magukat, a többiek pedig megmaradnak hátrahúzónak.
 
Azt tartom valószínűbbnek, hogy itthon azért jobban "megnézik" az embert, mint Japánban, de tekintve, hogy - mivel önként választottam - egyáltalán nem szégyellem, sőt, kicsit büszke is vagyok arra, hogy körülmetélt vagyok, ez egyáltalán nem zavarna.
 
Érdekelnének az olvasók tapasztalatai ebben a kérdésben, ha valakinek hozzászólása van, ossza meg velünk bátran!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korulmeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr982753050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása