Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Intimhigénia

2011/07/28. - írta: K_joe

A férfi húgycső kivezet nyílása a végbélnyílástól viszonylag messze van, ezért a férfiaknál a gyomor-bél rendszer fertőzései nem befolyásolják a húgy- és ivarrendszer fertőzéseit. Tehát például a hasmenés vagy az antibiotikus kezelés nem hajlamosít a pénisz vagy a húgyhólyag és a húgycső fertőzésére.
Nagyon fontos azonban az intim higiénia betartása. A hímvessző makkjában a fityma alatt találhatók az ún. smegma (ejtsd: szmegma) mirigyek. Az evolúció során váladékuk szerepet játszott az egyedi megkülönböztetésben és a territórium védelmének jelzésében. Emberben ez a váladék segíti el a makk behatolását a hüvelybe. Tekintve, hogy a mirigyek váladéka zsírsavakban igen gazdag, nagyon jó táptalajt biztosítanak a baktériumoknak.

 



Ha a fityma alatti területet nem tartják tisztán rendszeresen, igen fájdalmas gyulladás alakulhat ki a makkon és a fitymán.

A gyulladást elkerülendő, a fürdés során a fityma felhúzása és a makk alapos tisztítása igen nagy jelentség. Nem hangsúlyozhatjuk eléggé, hogy a pénisz tisztán tartásához ne használjunk semmilyen mosdószert, ugyanis a szappanok és különböző mosdószerek megbontják a makk felszíni, nagyon vékony védőrétegét, és megszűnik a fertőzésekkel szembeni ellenállóképessége.

Ha az urológus szakorvos nem javasol mást, a fityma alatti területet tiszta vízzel kell tisztítani!

Az anális közösülés és az intim higiénia. A hüvely helyett a végbélben végzett közösülés nem tartozik a szokásos közösülési módozatokhoz, tehát túl gyakori alkalmazása semmiképpen sem ajánlatos. A végbélbe helyezett hímvessző egyrészt fájdalmat okozhat a nnek, és sérülésekhez is vezethet. Kétségtelen, hogy nem kívánt terhességet nem okoz. Fennáll azonban a végbél záróizmának sérülése, ami a későbbiekben széklettartási rendellenességekhez vezethet.

Fontos, hogy az anális közösülés után kórokozókat vihetünk át a végbélből a hüvelybe, és ezzel folyást okozhatunk, de a péniszen is kialakulhat gyulladás.

Mindenképpen javasolt az alapos tisztálkodás az anális közösülés után, és kerülendő a hüvelyben közösülni közvetlenül az anális közösülés után. Fontos a megfelel síkosító szer alkalmazása, a végbél sérülésének elkerülésére (lehet kapni vazelint vagy más síkosító anyagot a gyógyszertárban).

Összefoglalva tehát óvatosan kell az anális közösülést végezni, mert igen fájdalmas lehet, és utána alaposan mosakodni kell.

Forrás: http://www.springmed.hu/sex/intimhig-ferfi.htm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korulmeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr353112096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása