Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mütéti heg és a méret

2011/04/17. - írta: K_joe

A műtéti heg
 
A fityma eltávolítása után a sebszéleket általában összeillesztik és általában össze is varrják. Újszülött- és kisgyermek-korban elvégzett körülmetélés esetén nem alkalmaznak varratokat, mert a kisméretű pénisz bőrét a kötés összetartja, de 6-7 éves kor után a sebet már feltétlenül varrni kell. A varratok 10-14 nap elteltével vagy maguktól kiesnek, vagy az orvos szedi ki.
 
Minden műtéti hegnek, így a körülmetélésnek is, nyoma marad. A kisgyermek-korban elvégzett körülmetélésnek a nyoma az évek során szinte teljesen eltűnik, s legfeljebb a pénisz szárának bőre és a fityma esetleg meghagyott belső bőre közötti színkülönbség látszik, de az is csak akkor, ha a gyerek aránylag barnább bőrű. Nagyon fehérbőrű, zömmel szőke vagy világosbarna kisgyerekeknél a körülmetélési heg az éves során teljesen eltűnik.
 
Nagyobb gyerekeknél, illetve felnőtteknél a körülmetélési heg egy mindinkább halványodó vonalként mindig megmarad, s ha a heg a makk szélétől aránylag távolabb van, akkor a pénisz szárának bőre és a fityma esetleg meghagyott belső bőre közötti színkülönbség is látszik, különösen, ha a férfinak aránylag sötétebb bőre van. Előfordulhat, hogy a heg kissé vastagabb és ki is domborodik, ami az évek folyamán ugyancsak kisimul. Sok orvos nem helyez kellő hangsúlyt az esztétikus kivitelre, s ha a heg nagyon csúnyára sikerült, akkor érdemes a későbbiekben egy szimpla korrekciót is megfontolni.
 
A méret
 
A körülmetélés nem változtat a hímvessző méretén, mert az nagy mértékben örökletes dolog. Egyes férfiaknak kisebb, másoknak aránylag nagyobb pénisze van, s a különbség leginkább a nyugalmi állapotban feltűnő, mert a kisebb pénisz az erekcióban jobban, míg a nagyobb az erekcióban aránylag kevésbé növekszik meg. Egyesek megfigyeltek némi méretnövekedést a műtét után, a makk megnövekedése pedig elég gyakori. A pénisz méretének csökkenése a körülmetélés miatt fiziológiailag kizárt.

Forrás: korulmeteles.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korulmeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr712833593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása